Tyylikkyyttä asumiseen ja vapaa-aikaan

Blogi Tapio Korjus Villa Gregorius

Blogi

Siistiä sisätyötä ja ensimmäinen yö saaressa

Kirjoitettu July 31, 2017 Tapio Korjus
Edellisestä työviikosta meni seitsemän viikkoa. Aika tuntui pitkältä kun mieli teki koko ajan puuhailemaan loppusuoran töitä mökkityömaalle. Välissä valmisteltiin kaikenlaisia seuraavan vaiheen hankintoja, kerättiin tavaraa ja kierrettiin huonekaluliikkeitä. Sormet syyhysivät päästä jatkamaan urakkaa.

Jokohan tänä kesänä…

Kirjoitettu May 22, 2017 Tapio Korjus
Uusi kesä oli alkanut, vaikkei sitä säästä päätellen olisi uskonut. Hinku Villa Gregoriuksen työmaalle Houtereeseen oli kuitenkin niin kova ettei huono kelikään pidätellyt. Ei muuta kuin tankki täyteen sataman automaatista ja merelle. Matkaa Klamilasta saareen on noin 16 km. Kovasta aallokosta ja tuulesta huolimatta matka taittui innostuksen vallassa – päästäisiinhän taas jatkamaan rakentamista. Jos vaikka tänä kesänä urakka valmistuisi…

Lämmitys kuntoon - jotain vanhaa ja jotain uutta

Kirjoitettu September 25, 2016 Tapio Korjus
Projekti etenee hitaasti mutta varmasti. Vapaa-aikarakentajan vauhtia säätelee vapaa-aika. Kesälomaurakan jälkeen mökkityömaalla oli viikkojen tauko, jonka aikana kerättiin voimia ja järjesteltiin uutta punnerrusta. Syyskuun työleiri oli lyhyt neljän päivän rykäisy, jolloin käytiin takan, hormien ja ilmalämpöpumppujen kimppuun ja jatkettiin seinien eristämistä sekä terassin laudoitusta.

Jännitystä ilmassa

Kirjoitettu August 08, 2016 Tapio Korjus
Rakentaminen voi olla hyvinkin jännittävää puuhaa. Tuntuu, että erityisesti saarirakentaminen on varsinainen arjen seikkailu, josta ei jännitystä ja vaarallisia tilanteita puutu. Tämän sai taas kokea kesän toisen rakentamisvaiheen aikana.

Arktikan aikaan

Kirjoitettu May 31, 2016 Tapio Korjus
Uusi rakennuskausi on alussa. Talvikuukaudet kuluivat nopeasti vaikka välillä kärsimättömyys meinasikin pukata pintaan ja olisi pitänyt päästä heti jatkamaan syksyllä kesken jäänyttä rakennusurakkaa. Ei muuta kuin vene vesille, nokka kohti Houteretta ja tarkastamaan Villa Gregoriuksen ensimmäisen talviunen jälkeistä tilannetta.

Talviteloille

Kirjoitettu November 15, 2015 Tapio Korjus
Kesä meni. Syksy tuli. Talveen valmistaudutaan. Vuodenajat seuraavat toisiaan vääjäämättömällä rytmillään. Saaristossa rytmiä joutuu seuraamaan mannermaata kuuliaisemmin tai muuten voi joutua tukaliin tilanteisiin. Täytyy ennakoida. Varsinkin syksyn myrskyt ja talventulo vaativat erityistä huomiota. Muistan poikavuosien monet syksyt, kun saaressa valmistauduttiin talven tuloon. Pantiin asioita talviteloille.

Saarirakentamisen arkea ja pyhää

Kirjoitettu September 30, 2015 Tapio Korjus
Kesäloman saa kulumaan siivillä kun käyttää sen rakentamiseen. Eipä ollut vapaa-ajan ongelmia tänä kesänä. Päivät olivat pitkiä ja yöt lyhyitä. Loppukesästä kunto oli kehittynyt ja pystyi jo nauttimaan pitkistäkin päivistä.

Hirsien sinfoniaa

Kirjoitettu August 18, 2015 Tapio Korjus
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Näinhän sitä sanotaan ja pitäähän se paikkansa. Talvella sovittiin Finnlamellin kanssa mökkipaketin toimituspäivä toukokuun alkuun. Tämä oli lähtölaukaus monille toisiinsa liittyville järjestelyille.

Peruskallio ei petä

Kirjoitettu July 09, 2015 Tapio Korjus
Itäisen Suomenlahden saarten kallioperä on suurelta osin n. 1600 miljoonaa vuotta vanhaa rapakivigraniittia, jota on käytetty paljon rakennuskivenä. Virolahden rannikolta ja sen edustan saarista louhittiin ja vietiin 300 vuotta sitten paljon kivipaasia mm. Pietarin kaupungin perustaan Neva-joen rannoille. Rakennuspaikkani Houtereen naapurisaari Pitkäkotka on tunnettu monimuotoisista pintalouhoksista, joista rahdattiin kivilohkareita Pietarin pohjaan. Villa Gregoriuksen perustukset kiinnitettiin samaan ikiaikaiseen kallioperään. Ei pitäisi pettää.

Se kuuluisa ruutupaperi ja suomalaista huippuosaamista

Kirjoitettu June 11, 2015 Tapio Korjus
Ideoilla on tapana syntyä pyytämättä ja tilaamatta. Niin syntyivät myös ideat kesämökkini pohjasta, rakennuspaikasta ja julkisuvuista. Piirsin ensimmäisen luonnokseni mökistä ja saunasta jo vuosia sitten. Ruutupaperille se syntyi, aluksi vapaalla kädellä ja sitten jo viivoittimella. Siitä se lähti. Kypsyttelin ideaa pitkän aikaa ja parantelin piirustuksia. Välillä kävin saaritontilla ja annoin ajatuksen lentää. Se oli innostava vaihe, jossa kaikki oli mahdollista eikä rahakaan vielä rajoittanut ideoita.

Merta, hikeä ja onnen kyyneleitä

Kirjoitettu May 24, 2015 Tapio Korjus
Isojen asioiden toteutuminen vaatii aluksi unelman. Se antaa suunnan ja merkityksen. Se antaa energiaa ja voimia matkalle. Suurten tavoitteiden saavuttaminen ei ole helppoa tai yksinkertaista. Matka on usein kivikkoinen, raskas ja yllätyksiä täynnä. Juuri siitä syystä unelman täyttyminen tuntuukin niin hyvältä – ponnistelu oman asian puolesta antaa onnen tunnetta, halutun päämäärän saavuttaminen synnyttää sisäistä mielihyvää.

Villa Gregorius blogi

Kirjoitettu May 02, 2015 Timberkoti
Tervetuloa seuraamaan Tapio Korjuksen huvilan Villa Gregoriuksen rakentamista!